Športno društvo Supersnurf organizira dvodnevno delavnico varstva pred snežnimi plazovi za vse turne in off piste smučarje ter deskarje na snegu. Primerna je za začetnike ter za vse, ki želite obnoviti in utrditi znanje o nevarnostih snežnih plazov ter preventivnih ukrepih.

Preko predavanj in praktičnih terenskih vaj se bomo seznanili s pripravo ter izvedbo ture, z osnovami gibanja in odločanja na terenu, s tehnikami preizkusa snežne odeje, z ustrezno uporabo lavinske opreme, z različnimi oblikami snežnih plazov, z ukrepanjem ob morebitni nesreči zaradi plazu. Testirali bomo tudi plazovne žolne različnih proizvajalcev, predvsem pa bo poudarek na vašem praktičnem delu. Delavnico bomo zaključili z vodeno turo.

Kdaj: sobota in nedelja, 24. in  25.1. 2015

Kje: Vršič, Tonkina koča. Ob neugodnih snežnih razmerah bomo lokacijo prilagodili razmeram.

Cena: 70€/osebo za člane športnega društva Supersnurf oziroma 85 €/osebo za nečlane.

Cena vključuje pripravo, organizacijo in izvedbo dvodnevne delavnice s strokovnimi predavanji, vajami na terenu in turo z IFMGA gorskim vodnikom. Ne vključuje stroškov prevoza, prenočevanja, hrane in pijače, zavarovanja ter ostalih morebitnih stroškov na dvodnevni delavnici. Okvirni stroški polpenziona so cca. 25€/osebo.

Izvedba: Miha Habjan, IFMGA gorski vodnik s pomočnikom

Info: www.supersnurf.si, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. in 040 698 650

Prijave na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prijavljeni boste pravočasno dobili vse podrobne informacije o potrebni opremi, lokaciji ter o izvedbi dvodnevne plazovne delavnice. Vse informacije boste dobili po elektronski pošti. Udeleženci boste morali obvezno imeti svojo lavinsko opremo (možna bo izposoja). Glede na snežne razmere tudi svojo turno smučarko opremo ali krplje (deskarji na snegu), to bomo sporočili 3 dni pred začetkom delavnice.  Delavnica bo izpeljana v vsakem vremenu.

 

  • Extremevital
  • Giro
  • Bell Helmets
  • VO2Sport
  • Vigor Move and Live
  • Air N Shox

Zadnji tviti

Loading tweets...