KDAJ: 05.05.2018 ob 09:15

ZBOR: Manjše parkirišče ob asfaltni cesti za Pohograjsko graščino ob »Vozarnici«. Dobimo se ob 09:15, povratek predvidoma okoli 14:00 ure.

KRATEK OPIS: Polhograjsko hribovje je posejano s številnimi zaselki, samotnimi kmetijami in kulturnimi spomeniki. Srednje zahtevna krožna kolesarska tura se prične in konča ob Blagajevi Polhograjski graščini v Polhovem Gradcu, kjer so poleg graščine s številnimi arheološkimi najdbami na ogled tudi prenovljene in dopolnjene razne zbirke (zgodovina pošte in telekomunikacij).

Sama krožna pot je kondicijsko zahtevna, potekala bo pretežno po makadamskih cestah, deloma tudi po asfaltnih cestah in kolovozih. Klanci so kar strmi, vendar nas ves čas vabijo slikoviti razgledi na razgiban predalpski svet, z najvišjimi vrhovi Pasja ravan (1029 m.n.v.), Tošč (1021 m.n.v.), Grmada (898 m.n.v.) in Gora (824 m.n.v.). Na poti pa lahko občudujemo tudi številne cerkvice, mične zaselke s samotnimi kmetijami in med drugim tudi gojeno srnjad in noje.

DOLŽINA: 36 km VIŠINSKA RAZLIKA: cca. 1020 vm

TEŽAVNOST: srednje zahtevna tura (vzpon V3/V4, spust S2/S1) PODLAGA: asfalt, makadam, kolovoz

OPREMA:

- tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem

- čelada, rokavice, očala, rezervna majica ter anorak za primer dežja

- hrana in pijača iz nahrbtnika

- rezervna zračnica, tlačilka, orodje, komplet za krpanje zračnic, osebna prva pomoč

- osebni dokument

Število mest je zaradi varnosti omejeno. Prijave in informacije na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali prek mobitela na 041990058.

 

Udeležba na Snurf Furi je brezplačna, saj jo sofinancira Mestna občina Ljubljana

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.

 

  • Extremevital
  • Giro
  • Bell Helmets
  • VO2Sport
  • Vigor Move and Live
  • Air N Shox

Zadnji tviti

Loading tweets...