Poganjanje bicikla po hribih in gozdovih je eden boljših načinov za druženje s prijatelji, sproščanje in skrb za telo. Športno društvo Supersnurf organizira štiridnevno mtb delavnico, na kateri bomo v teoriji in predvsem praksi obdelali osnove tehnik gorskega kolesarjenja, s katerimi želimo povečati varnost in užitek na kolesu in zmanjšati strah. S pravilno tehniko zavijanja, zaviranja, pospeševanja in premagovanja ovir bodo spusti in vožnja po razgibanem terenu varnejši in zabavnejši. Iskali bomo predvsem nadzorovano in mehko gibanje s kolesom, hitrost in stil bosta prišla sama.

Na prvem druženju bomo na hitro preverili primernost biciklov in optimalno nastavili opremo, potem pa štartali z osnovami na asfaltni podlagi. Teorijo bomo potem prenesli v prakso na kratkem krogu po gozdu, se malo opazovali, preizkušali nove stvari in popravljali kikse. V nadaljnjih furah bomo počasi stopnjevali zahtevnost in dodajali nove elemente. Na (opcijskem) pivu oziroma druženju po furah se bomo potrudili odgovoriti na vsa s kolesi povezana vprašanja.

Kdaj:

Štiri furce, dvakrat na teden dva tedna zapored. Konkretneje v torek 24.5., četrtek 26.5., torek 31.5. in četrtek 2.6., vsakokrat ob 17:00 uri. Navedeni termini se lahko spremenijo, glede na vremensko napoved. 

Kje:

1. termin: Pržan, Ljubljana

2. termin: Golovec, Ljubljana

3. termin: Pržan, Ljubljana

4. termin: Korant, Dol pri Ljubljani (Vrečkolandija)*

*Možnost dogovora za prevoz na lokacijo (oseba + kolo)


Obvezna oprema:
Gorsko kolo in čelada, ne bodo pa odveč tudi ščitniki za kolena in komolce.

*Možnen je najem gorskega kolesa po predhodnji rezervaciji.
*Možna tudi izposoja zaščitne opreme, po dogovoru.

Izvedba:
Žiga Učakar, učitelj gorskega kolesarstva 2.
Mitja Žnidaršič, učitelj gorskega kolesarstva 1.

Cena tečaja:
80€/osebo.

Prijave in informacije:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. in 040 225 443, Mitja

  • Extremevital
  • Giro
  • Bell Helmets
  • VO2Sport
  • Vigor Move and Live
  • Air N Shox

Zadnji tviti

Loading tweets...